Ciclul de conferințe hispano-române „Ovidius, precursor al autorilor europeni exilați”

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius” din Constanţa, Asociația ASESTERMUR - Murcia, Spania și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ,,Gavrilă Simion” Tulcea,  organizează, în perioada 10-13 mai 2017, ciclul de conferințe hispano-române „Ovidius, precursor al autorilor europeni exilați”.

Evenimentul este împărţit în două secţiuni. Prima include o serie de conferințe cu tematici ovidiene susținute în parteneriat cu Facultatea de Istorie și Științe Politice şi Facultatea de Litere, ce se vor desfăşura miercuri, 10 mai,  începând cu ora 12.00, şi joi, 11 mai, de la ora 10.00, în Campusul UOC, Amfiteatrul „Umberto Eco” (Corp A, etaj II). În cadrul celei de-a doua secțiuni, care va avea loc joi, 11 mai, începând cu ora 18.00, la sediul Muzeului  de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Aula „Adrian Răduleascu” (Sala pictată), se vor prezenta două momente artistice, organizate în colaborare cu Teatrul de Stat Constanța și asociația ASESTERMUR - Murcia, Spania.

Manifestările marchează împlinirea a 2000 de ani de la moartea poetului Ovidius la Tomis, cetatea în care şi-a petrecut anii de exil.

Website realizat și administrat de Universitatea Ovidius din Constanța